SRA-kurssi 18.11 alkaen

Tapiolan Reserviupseerit järjestää avoimen SRA-kurssin. Kurssi sisältää teorialuennon, teoriakokeen, mahdollisen uusintakokeen sekä käytännön ammuntanäyttökokeen, jossa erilaisia ammuntatehtäviä. Max 40 osallistujaa. Ilmoittautuminen pekko.linnanmaki@tapiolanreserviupseerit.fi  ja maksamalla saatujen ohjeiden mukaan kurssimaksu.

Kurssin kouluttajana Kai Haatainen. Kurssimaksu 30e (tarulaisille 20e). Kurssimaksu ei sisällä SRA-korttimaksua (30e) eikä patruunoita, mutta niitä voi lunastaa näyttökokeissa järjestäjältä paikan päällä 15e/50kpl. Tarvitset Reserviläisen Ampumaturva -vakuutuksen 25e/vuosi (vaaditaan Töölöntorin radalla ja monessa muussa tapahtumassa). Tarvitset omat suojalasit ja kuulosuojaimet. Aseen, vyön ja kotelon voit lainata kerholta näyttökokeeseen, mutta jos on omia, kannattaa harjoitella niillä.

Töölöntorin auditoriossa (Töölöntorinkatu 2, Trattoria Sognon vierestä sisään) ensin teorialuento Su 18.11 klo 17:00-21:00. Lue SRA-säännöt etukäteen: http://sra-ammunta.fi/johtosaanto.shtml ja osallistu kokeeseen Su 2.12 klo 16:00-18:30. Kokeen uusinta Su 9.12 klo 19:00-20:00. Tämän jälkeen vaaditaan neljä (4) omatoimista pistooliharjoittelua, ennen käytännön näyttökokeeseen osallistumista. Näyttöpäivät La 12.1.  Su 13.1.  La 26.1. ja Su 10.2. Luentoillassa saa lisätietoa harjoittelumahdollisuuksista ja lainakaluston käyttömahdollisuudesta.

SRA-kurssilaisille on mahdollisuus käydä harjoittelemassa ainakin TaRun vuorojen jälkeen sunnuntaisin klo 18:30-21:00  2.12   16.12   30.12   27.1 Näissä on mahdollista harjoitella TaRun aseilla ja lunastaa patruunoita. Lisäksi näyttökokeiden yhteydessä järjestämme mahdollisuuden ammuntaharjoitteluun. Muuallakin saa käydä harjoittelemassa, esim. oman kerhon vuorolla, kaupallisella radalla tai mpk:n vuoroilla Santahaminassa.

Kurssin hyväksytysti suorittaneet saavat muovisen SRA-kortin (Pitää olla jäsen jossain RESUL:in alaisessa yhdistyksessä, kuten TaRu), joka mahdollistaa osallistumisen ja kisaamisen useissa tapahtumissa. Tulossa on toiminnallista ammuntaa, jossa SRA-kortti vaatimuksena. Kerhon voi vaihtaa RUL:n kotisivuilla itse (www.rul.fi). Vantaan Reserviläisiin (http://vantaanreservilaiset.fi/liity-jasenes/) voi liittyä, vaikka asevelvollisuutta ei ole suorittanut (esim. naiset).

Tervetuloa oppimaan!

Melonnan tutustumismahdollisuus Ke 5.9 PERUTTU

Merimelojat järjestävät tarulaisille mahdollisuudet tutustua melontaan ohjatusti Ke 5.9. arki-illan aikana Hietaniemen pohjoispuolelta aloittaen. Jos saamme tarpeeksi ilmoittautuneita, järjestämme tapahtuman. Ilmoittaudu!

Mukaasi et tarvitse kuin sopivat vaatteet, sormikkaat suojaamaan rakoilta, lippis, aurinkolasit ja vesipullon. Merimelojat ry tarjoaa melotettaville kajakin, melan, melontaliivit ja aukkopeitteen sekä kokeneet kouluttajat oppaiksi. Hinta 25e/henkilö. Lisää voi kysyä TaRun Facebook ryhmässä.

12.9. Riista-ammuntaa Pusulassa - kerho sponssaa!

Tarjolla mielenkiintoista haulikkoammuntaa - metsässä. Tämä jos mikä kehittää ammuntataitoa, varsinkin metsästyksessä tarvittavaa, jossa tilanteet eivät ole suinkaan vakiot.

Kiekot lentävät aina samaan suuntaan, mutta 10 ampumapaikkaa kiertää alla siten, että ensin ammutaan pään yli, takaa tulevaa kiekkoa! Kulma pienenee, kunnes kiekot lentävät kohti ja yli, jos eivät hajoa. Loppua kohti ammutaan taas sivusta ja takaviistosta.

Koko kierros maksaa kiekkojen osalta 4 euroa, varaa tasaraha käteisellä. TaRu tarjoaa jäsenilleen patruunat - 12cal rautahauleja. (jäsenkortti mukaan). Tarvitset numeron 9 patruunoita 20 kpl/kierros. Kullakin ampumapaikalla piippuun laitetaan aina yksi patruuna kerrallaan. Ammutaan kiekko, uusi patruuna piippuun. Kaksi kiekkoa kultakin ampumapaikalta (10x2=20 kiekkoa). Kuulosuojaimet, jonkinlainen liivi, jossa isot taskut patruunoille sekä eväät tarpeellisia. Pyrimme organisoimaan yhteiskyytejä, jos jollain ei omaa kyytiä ole tarjolla. Ilmoita siis tuletko autolla, mistä ja milloin.

Paikan päälle voi tulla, kun ehtii. Ilmoittauduttava radalla viimeistään 18:30. Paikka on Lohjan Nummi-Pusulassa. Navigaattoriin Somerontie 1621, niin olet risteyksessä, josta käännytään ampumaradan hiekkatielle. Sitä pari kilometriä, aina oikeaan pyrkien, niin laskeudut lopulta syvän hiekkakuopan pohjalle, jossa ampumaradat ovat.

Radan tiedot: https://nummi-pusulan.rhy.fi/sivu.php?s=925

Ilmoittautumiset doodle-linkin kautta: https://doodle.com/poll/r45nni8sngyhi6tp 9.9.2018 klo 09:00 mennessä.

Toiminnallisen ammunnan opetusohjelma käynnistetään

Päätimme aloittaa tapahtumasarjan, jossa tarkoituksena on opastaa nousujohteisesti toiminnalliseen ammuntaan. Samalla on tarkoitus pitää tietysti mahdollisimman hauskaa. Tapahtumissa pitää olla perusteissa mukana, jotta osaa turvallisuusasiat ja voi jatkaa pidemmälle. Jatkossa sitten sovellettu ja toiminnallisuus lisääntyvät oppien karttuessa ja mahdollistaessa useamman toimen samanaikaisesti.

Jottei tarvitse hieroa kauaa perusasioita, tapahtumien ennakkovaatimuksena on SRA-kortti. Monilla radoilla on oltava Reserviläisen Ampumaturva (25e/vuosi), jotta vakuutus on katettu. Tämä vaatimuksena myös meillä. Järjestämme SRA-kurssin talven aikana, jotta toiminnalliseen ammuntaan on useamman mahdollista osallistua.

Toiminnallisessa ammunnassa sovellamme erilaisia oppeja, joten puhdasta SRA:ta se ei ole. Paljon on toki yhteistä. Tapahtumien vaativuus on jaoteltu yhdeksään tasoon. Edellisen tason tapahtumassa on oltava ollut mukana, että pääsee seuraavan tason tapahtumaan mukaan. Alkuun järjestämme useamman alatason tapahtuman, jotta useammalla on mahdollisuus osallistua niihin ja päästä aloittamaan kipuaminen oppiportaita ylös päin.

Kalustona voi käyttää pitkälti omia aseita, mutta ne eivät ole pakollisia. Rakennamme tapahtumat niin, että myös kerhon kalustolla on mahdollista toimia. Näin kynnystä ei ole. Tapahtumissa on mahdollista lunasta järjestäjältä tarvittavat patruunat, vaikkei itsellä ole kyseiselle asetyypille aselupaa. Tapahtumat ovat aina valvottuja ja oppimista korostava. Ei siis kisata, vaan kisaillaan lähinnä itsensä kanssa.

Osallistujat saavat osallistumiskortin, johon merkitään eri tapahtumiin osallistuminen. Näin voi seurata omaa kehitystä ja katsoa tulevista tapahtumista itselle sopivia ja tarjolla olevia ammuntoja.  

Villikarjurata avattu Lahnuksessa - liikkuviin pienoiskiväärillä!

Keskiviikkona 15.8. ammuttiin ensimmäiset laukaukset uutukaiselle villikarjuradalla. Toiminta on vastaavaa kuin liikkuvaan hirveen ammuttaessa - patruunat vain maksavat murto-osan. Mahdollisuus ampua villikarjua riippuu ratavalvojista - heidän tulee olla saanut koulutus radan käyttöön. Tällä hetkellä Heikki, Hannu, Panu ja Kari K ovat valmiudessa ammuttaa myös villikarjuradalla.

Jatkossa on siis mahdollista ampua vaikka osa TaRun ratavuoroista liikkuvaa karjua ja osa ampumahiihtotauluihin tai -pahveihin.